Scriem diferit despre instrumentele financiare, cum se utilizează şi despre cum pot îmbunătăţi concret viaţa oamenilor.

Evoluţie curs valutar

Explained

Explained

Infografice cu lucruri pe care trebuie să le înţelegi.

5 oraşe din România în care să îţi petreci sărbătorile de iarnă

Pentru că iarna ne bate la uşă, iar Crăciunul nu este deloc departe, ne-am gândit că acum este momentul în care fiecare dintre noi îşi face planuri despre modul în care îşi doreşte să petreacă sărbătorile de iarnă: fie alături de familie sau cei dragi, fie alături de prieteni, fie undeva prin ţără, într-un loc călduros şi vesel, fie într-o altă ţară cu o climă diferită de cea din România, sau poate într-un loc cu un peisaj frumos care să ne relaxeze şi să ne facă să uităm de stresul, gălăgia şi aglomeraţia de acasă.

Pentru cei care încă se mai gândesc la cum să-şi planifice vacanţa de iarnă şi vor să călătorească prin ţară, să viziteze locuri frumoase şi să vadă tradiţii noi, avem 5 sugestii de oraşe frumoase din România în care să ne petrecem sărbatorile de iarnă:


1. Cluj

Oraşul din mijlocul Transilvaniei este ideal pentru a vizita locuri frumoase şi pentru a avea o viaţă de noapte activă. Totodată, este plăcut să te pierzi pe străduţele din centru, unde poţi găsi chiar cafenele cochete şi preţuri rezonabile.

Cluj-Romania


2. Sibiu

Minunatul oraş ce ţine, în fiecare an, renumitul Târg de Crăciun. Se mai pot vizita şi alte locuri precum patinuarul din Piaţa Mare, Muzeul Brukenthal, numeroase biserici şi alte localuri şi zone frumoase de interes.

805px-Panoramic-Sibiu


3. Braşov

Frumuseţea Braşovului este binecunoscută de toată lumea şi nu are rost să mai aducem o descriere în plus. Totuşi, ca şi puncte de interes pentru această perioadă, Piaţa Sfatului şi bradul de Crăciun par a fi scoase dintr-un basm minunat despre sărbătorile iernii, iar centrul vechi şi localurile din zonă aduc un aer relaxant în care să-ţi poţi petrece liniştit sărbătorile de Crăciun.

brasov_iarna


4. Iaşi

Un loc frumos de vizitat aici este zona Palatului Culturii (Palatul şi spaţiul drăguţ amenajat din jurul mall-ului Palas). Totodată, se pot vizita şi alte locuri de atracţie, precum Parcul Copou, Grădina Botanică sau multiple muzee, însă Iaşi-ul este şi un loc bun pentru a avea o viaţă de noapte activă.

iasi_craciun_2014


5. Oradea

Cine preferă un oraş liniştit, Oradea este cel mai potrivit pentru acest lucru. Atmosfera este calmă şi numai bună pentru a vă relaxa, iar dacă vreţi să vizitaţi tot felul de locaţii atractive, cele mai potrivite ar fi Catedrala romano-catolică, Şirul Canonicilor – 57 de arcade care constituie un coridor lung, Cetatea din Oradea sau diverse palate şi muzee locale.

Piata-Unirii-iarna-Oradea


Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6 şi 7.

Comments

comments

Blogul Elara by BCF încearcă să expliciteze capcane și să ofere ghidaje de bun simț.

3 comentarii la “5 oraşe din România în care să îţi petreci sărbătorile de iarnă”

Lasă un comentariu